Mancare tradiționala din zona Dobrogei: Saramură de crap

Mâncarea tradițională din zona Dobrogei, saramura de carp, nu necesită mai mult de o oră pentru a fi preparată, iar complexitatea medie a rețetei o face accesibilă tuturor, chiar și amatorilor sau persoanelor cu un nivel scăzut de experiență.

Mancare tradiționala din zona Dobrogei: Saramură de crapIngrediente: 

  • 1 ardei iute
  • 4 medalioane de crap
  • 4 roşioare
  • 1 legătură mărar uscat
  • 10 boabe piper
  • 2 căţei usturoi
  • 2 frunze dafin
  • 1 praf sare

Mod de preparare:

1 Într-o oală, se pune un litru de apă la fiert cu sare, boabele de piper, ardei iute tocat, frunze de dafin şi roșii mici. Se lasă să fiarbă 10 minute şi se dă deoparte. Se adaugă mărarul tocat mărunt.

2. Pe grătarul încins se frig medalioanele de peşte şi pe măsură ce se rumenesc se scot şi se pun într-un vas separat, după care se presară felii de usturoi.

3. Se toarnă zeama fiartă cu roşiile şi se lasă 10 minute înainte de a fi adusă la masă.

Lasă un comentariu...

*