Hotel Insula din stațiunea Neptun, județul Constanța

Obișnuită cu vacanțele scurte pe malul mării și adeptă a câtorva locuri, nu am avut niciodată curiozitatea să descopăr în amănunt ceea ce Litoralul românesc poate oferi.

 

Hotel Insula din stațiunea NeptunAșadar, nu mică mi-a fost surprinderea când am pășit pe poarta complexului Insula din Neptun.
Nu este o locație ascunsă, însă trebuie să te desprinzi puțin de nisipul fin și de valurile mării și să cauți cu privirea în jur pentru a descoperi această insulă cochetă, acest loc răcoros îmbrățișat de umbra copacilor pe o parte și de Lacul Neptun, încărcat de nuferi, pe cealaltă.

Restaurantul Insula este unul dintre puținele localuri unde se pot servi preparate pe bază de pește din Deltă și fructe de mare.

Pentru amatorii de locații „fine”, acesta este locul ideal cu iz mediteranean. Și cum prima impresie contează, oricât de mult am încerca să contrazicem acest lucru, am început să bifez în minte toate bilele albe pe care le-aș oferi acestui spațiu.

Hotelul Insula vă ofera premisele unui sejur de neuita.

Am început cu ceea ce este absolut evident – arhitectura. Impunătoare și elegantă, inevitabil te duce cu gândul la vacanță. Este suficient să privești arcadele balcoanelor și fierul forjat ce le protejează, detaliile din piatră și contrastul între roșul intens al acoperișului și albul imaculat al pereților pentru a simți că ești în concediu. În plus, plantele cățărătoare, ce-i oferă un aer exotic, vin să întărească această stare. A urmat luciul lacului, plin de nuferi, restaurantul suspendat deasupra apei, o „insuliță pescărească” extrem de atrăgătoare și am încheiat cu minunata grădină inundată de verdeață și păsări colorate.

La Insula poți să mănânci pe vaporaș, pe unul dintre pontoan, lângă cascadă sau sub o salcie.

Concluzia? Cinci bile albe (una pentru bucatele restaurantului – specialități diverse pe bază de fructe de mare și pește românesc – aviz gurmanzilor) și zero bile negre.

Ce ne-a plăcut?

Hotel Insula arată fermecător, mai ales seara. Întregul spațiu se transformă într-un loc de poveste, atmosfera este magică în lumina blândă a felinarelor, iar răcoarea lacului te îndeamnă să devii romantic :).

 

Lasă un comentariu...

*