Plaja din Mamaia din județul Constanța

Dacă cineva nu a mai fost la Mamaia de mai mult de 7 ani şi revine în vara aceasta, probabil că va fi nedumerit câteva minute bune, crezând că a ajuns din greşeală în altă parte. Pe Coasta de Azur, de exemplu. Sau la Miami….

plaja-din-mamaia-judetul-constantaPentru că nu mai există acum nicio diferenţă între plaja noastră şi cele mai faimoase locuri de petrecut vacanţa de vară de pe ambele coaste ale Oceanului.
Şezlonguri, umbreluţe, baldachine. Multe animatoare tinere, frumoase şi… generos dăruite de natură.

Nisipul fin, în mare parte de origine minerală, este apreciat de toţi cei care se plimbă cu picioarele goale sau preferă să se bronzeze stând pe prosopul întins pe plajă.

Muzică de club. Baruri pe plajă. Discoteci care organizează petreceri explozive cu invitaţi speciali – cântăreţi şi DJ de top din Europa şi SUA. Aceasta este acum plaja din Mamaia. Îl înţelegem deci pe turistul nedumerit, care îşi aminteşte cu totul altceva.
Cum a fost la început?
Plaja Mamaia are, din modul său de formare geologică, mai multe avantaje care au transformat-o în staţiunea de succes care este astăzi. Este un grind litoral între Marea Neagră şi limanul Siutghiol, ceea ce înseamnă că vorbim de o plajă îngustă şi lungă (300 de metri lăţime la o lungime de 8 kilometri).
Acest mod specific de alcătuire a plajei garantează faptul că toţi turiştii sunt aproape de apa mării, cu o panoramă excelentă asupra ţărmului, atât de pe plajă, cât şi din camerele hotelurilor.

Fascinaţie, distracţie şi stil occidental pe cea mai şic destinaţie de vară din România.

Ce ne-a plăcut?

Potenţialul staţiunii de a deveni un punct de atracţie pe harta Litoralului a fost exploatat la ma­ximum. Acum Mamaia are palmieri, hoteluri de lux, restaurante şi cluburi pentru toate gusturile şi este la curent cu toate tendinţele din cele mai populare staţiuni de mare din lume din punctul de vedere al muzicii şi posibilităţilor de divertisment. Festivalul anual organizat de primăria din Constanţa este unul dintre punctele de maximă atracţie pentru turişti, care se îngrămădesc să admire decorurile fantastice, carele alegorice şi mai ales fetele frumoase.

Lasă un comentariu...

*