Târgul Național al Meșterilor Populari din orașul Constanța, județul Constanța

Muzeul de Artă Populară Constanța organizează Târgul Național al Meșterilor Populari (15 august), un eveniment aşteptat cu nerăbdare de artizanii din întreaga ţară, de turişti şi de constănţeni.

Targul-National-al-Mesterilor-PopulariCea de-a XVI-a ediție a Târgului Național al Meșterilor Populari din orașul Constanța se va desfășura în a treia săptămână din august 2015, în Piața Ovidiu, într-un spațiu special amenajat pentru o manifestare de asemenea amploare.
La târg participă zeci de meșteri populari de renume din toate zonele etnografice ale ţării, veniți aici pentru a-și expune creațiile de artă populară. Pasionaţii de etnografie se vor bucura de oferta generoasă de obiecte populare, majoritatea fiind realizate în mediul tradițional de proveniență, după un meștesug prețios, transmis din generație în generație.
Astfel, iubitorii artei populare și tradițiilor românești sunt invitați să descopere obiectele de ceramică originale din Oltenia, Harghita, Vâlcea, precum și podoabele tradiționale românești din Suceava, Maramureș, Cluj sau Bistrița Năsăud. Zona Transilvaniei se remarcă prin bijuteriile confecționate din argint, alamă, pietre semiprețioase și os, icoanele pictate pe lemn și sticlă. Meșterii din Dobrogea vă așteaptă cu obiecte confecționate din scoici, sticlă sau mozaic.
Cei mai dibaci meșteri populari vor încânta publicul cu demonstrații de prelucrare a lemnului, olărit, prelucrare a metalului sau a pielii

Lasă un comentariu...

*