Pescăria lui Matei din comuna Agigea, județul Constanța

Când spui mare te gândești la plajă și poate la una-două stațiuni din Constanța, care și-au câștigat reputația datorită atmosferei, una mai contrastantă ca alta.

pescaria-lui-matei,-comuna-agigeaCeea ce pierzi din vedere este faptul că Litoralul nostru românesc este la fel de ofertant ca oricare altul. Și dacă tânjești după însorita Grecie doar pentru că poftești la fructe de mare și pește proaspăt, îți spun un secret: te poți bucura de gustul inconfundabil al acestora chiar aici, la noi, la Pescăria lui Matei.

Ospitalitatea şi surâsul gazdelor sunt cea mai bună recomandare pentru aceasta locație.

Anonimă și în același timp populară în rândul cunoscătorilor, Pescăria lui Matei este acea gură de oxigen de care ai nevoia atunci când simți că toate celelalte sunt prea mult pentru tine.
Pentru că eram la mare, acolo unde balta chiar are pește și ne doream să gustăm ceva autentic, din apa noastră și nu importat sau congelat, am primit sugestia de a face o vizită la Pescăria lui Matei.

Dacă în urmă cu câțiva ani puteai număra oamenii pe degetele de la o mână, astăzi pescăria este neîncăpătoare.

Iar vizita chiar a fost pe bune, căci nu ne-am mulțumit doar să luăm loc la masă, pe terasa absolut minunată, să stăm înveliți în păturile colorate (oferite din partea casei pentru a face față brizei mării) și să gustăm din ciorba de pește făcută după rețeta mamei proprietarului sau din hamsiile afumate. Am străbătut curtea pentru a vedea unde stau pescarii, unde este ancorată barca personalizată în vopsea și am văzut depozitul de pește proaspăt în gheață.
Am descoperit și povestea lui Matei, un pescar simplu, dar hotărât, un om pasionat în adevăratul sens al cuvântului, cum rar îți este dat să vezi, care – da! – poate vorbi ore în șir despre pește și în tot acest timp îi poți citi fericirea în ochi.

Cherhanaua lui Matei are carismă pentru că totul este făcut cu pasiune și din pasiune.

Pescăria lui Matei este a lui și doar a lui și tot ce vezi în jur, dacă ai ocazia să ajungi aici, îl reprezintă în totalitate, pentru că este un loc cu suflet frumos, așa ca al lui Matei.

Ce ne-a plăcut?

Hmm… Prea multe în prea puține rânduri.
Cum acest loc s-a transformat din a găti pe plajă, la ceaun, pentru pescarii proaspăt veniți de pe mare, într-un restaurant cu specific pescăresc cochet, amenajat modern. Cum jobul de zi cu zi s-a transformat în sursă de inspirație pentru o locație memorabilă.

2 Responses to “Pescăria lui Matei din comuna Agigea, județul Constanța”

Read below or add a comment...

  1. anton dan petculescu says:

    care este locatia exacta?

  2. DICU GABI says:

    Bravo Mate.

    Trimite si la Bucuresteni marfa ta (o putem gasi/primii si in Bucuresti ?)

    Salut.

Lasă un comentariu...

*